Kvinnocenter Tensta-Hjulsta

Ort: Spånga
,
Län: Stockholms län
Jourtelefon: 08-760 32 59
Adress:
Glömmingegränd 31 bv
163 62 Spånga

Kvinnocenter är inte en kvinnojour, utan en öppen verksamhet för kvinnor i Tensta och Hjulsta. Kvinnocenters verksamhet utvecklas ständigt, och nya initiativ kommer fram bland medlemmarna genom att man stödjer och inspirerar varandra. Vi bidrar även till att öka kvinnors möjligheter till påverkan och engagemang i framtidens samhällsbyggande, framförallt på lokal nivå.

Centret ordnar utomhusaktiviteter för hälsa och välmående, som stavgång och promenader. Centret ligger nära till Tensta simhall med bad, vattengympa, simträning och bastu för kvinnor. Lokalen på Glömmingegränd används för att träffas och umgås, studera, sy och laga mat. Där finns även datorer för utbildning och kontakt med omvärlden.

Lärare och medlemmer som kan flera språk tolkar vid behov. På anslagstavlan kan man läsa om studiebesök, och information om Kvinnocenters verksamhet. I Kvinnocenters lokal finns ett kontor för administrationen av föreningen. Telefon och kopieringsapparat är tillgängliga för medlemmar, och här kan de få hjälp med brev och kontakt med myndigheter. Kvinnocenter har ett medlemsmöte och styrelsemöte varje månad.

Typ av jour: Övriga
Riksförbund: Unizon