Tjejzonen

Ort: Stockholm
,
Län: Stockholms län
Adress:
Jakobsdalsvägen 9
Hägersten
Chattid: Söndag - torsdag 20:00-22:00
Kan erbjuda stöd på följande språk: Svenska
Här finner du: Anställd personal

Tjejzonen är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening vars målgrupp är tjejer mellan 10-25 år, främst i Stockholms län. Vi är en frizon för tjejer med aktiviteter, stöd och hjälp och vi verkar aktivt för att skapa ett jämställt samhälle.

Vi arbetar mot rasism, våld, mobbing, förtryck och missbruk och är öppna för alla tjejer och kvinnor – oavsett kultur, etnicitet, sexualitet eller religion. Tjejzonen fokuserar på varje tjejs positiva kraft – tjejkraft.

Vi erbjuder olika möjligheter till stöd, allt utgår från vad som passar tjejen bäst. Vår målsättning är att förebygga psykisk ohälsa hos tjejer.

Ätstörningszonen är en plats för frågor och funderingar kring ätstörningar och det som gränsar till, såsom självkänsla, kontroll och förhållningssätt kring mat, vikt och utseende. Vi erbjuder drabbade, anhöriga till drabbade och övriga intresserade stöd via chatt, telefon, mail och för tjejer i Stockholmsområdet även enskilda stödsamtal.

Vi som svarar i chatten är medmänniskor som lyssnar, peppar och ger stöd. Vi har även avgett ett tystnadslöfte vilket innebär att vi inte får sprida vidare det som vi samtalar om i chatten. Du får prata om det som känns viktigt för dig och du kan ställa vilka frågor du vill. Att dela med sig av sina problem, känslor och funderingar kan vara läkande. 

Behöver du annan hjälp kan vi hjälpa dig genom att hänvisa dig vidare.

Öppet söndag - torsdag mellan kl. 20.00 - 22.00

 

Typ av jour: Tjejjour
Riksförbund: Unizon