Kriminolog och författare Maria Dufva, foto Pontus Stigberg.

Sommarlov = skärmtid och groomande snubbar? Live med Maria Dufva

Datum: 2 juli 2020 17:3019:00

Kan vem som helst kontakta min dotter på TikTok? Vad händer på Snapchat? Vad betyder den där persiko-emojin och hur pratar jag med min 9-åring om den? Får svar på en live med Maria Dufva!

Internet är idag en naturlig del av barns liv, och under coronapandemin och sommarlov ökar skärmtiden för många. Chattar, onlinespel och sociala medier kan vara härligt, utmanande och spännande men här finns också mobbning och utnyttjande, förövare som utsätter barn för våldtäkter och övergrepp och läskiga sidor med till exempel porr och våld. Övergreppen mot barn online har ökat under corona och förövarna använder sig av och finns just på de plattformar där barn är, som Snapchat, TikTok, Star Stable och andra appar med chattfunktioner.

Nu har du en unik chans att inför sommaren få mer info, ställa dina frågor och lyssna på kriminolog, föreläsare och författare Maria Dufva, som givit ut böckerna Värsta bästa hälsan, Värsta bästa nätet och Mitt barn på nätet.

Torsdag 2 juli klockan 17.30-19.00 går vi live med Maria Dufva på Unizons facebook-sida, var med och ställ dina frågor! Och bjud gärna in grannen, dina kompisar och föräldrar till andra barn i klassen!

Länk till eventet här: https://www.facebook.com/events/703803377079097/

Event-foto taget av Pontus Stigberg.