Pressmeddelanden

Här hittar du våra pressmeddelanden.

Jourerna är öppna och stöttar kvinnor och barn under helgerna

|
Pressmeddelanden

I en tid av isolering och ensamhet för många kvinnor och barn som utsätts för mäns våld finns Unizons kvinnojourer, tjejjourer och ungdomsjourer här. En majoritet av kvinnojourerna är öppna som vanligt under julhelgerna och det finns en tjejjour eller ungdomsjour att chatta med varje dag hela jullovet.

Runt 250 barn på kvinnojourernas skyddade boende firar i år sin första jul fri från våld. Samtidigt stod en fjärdedel av de skyddade boendena tomma inför julen. Något som oroar riksförbundet Unizon och medlemsjourerna.

Ny rapport om porr, digitala ljusmanifestationer och hur är Status kille 2020?

|
Pressmeddelanden

Idag på FN:s internationella dag för avskaffandet av våld mot kvinnor arrangerar riksförbundet Unizon flera seminarier och släpper rapporten ”Det här är inte ok!”. I den samlas ungas röster och tjejjourernas, ungdomsjourernas och kvinnojourernas erfarenheter av att stötta en generation utlämnad till porrindustrin.

Idag startar En vecka fri från våld

|
Pressmeddelanden

Våld är inte oundvikligt, det går att förebygga, och ansvaret för det arbetet måste ligga på hela samhället. Den 23:e till 29:e november arrangerar MÄN och Unizon kampanj- och aktivitetsveckan En vecka fri från våld. Runt om i landet hålls coronasäkrade och digitala aktiviteter, ljusmanifestationer och föreläsningar som alla syftar till att uppmärksamma och förebygga mäns och killars våld.

Unizons jourer stöttar och skyddar hela sommaren

|
Pressmeddelanden

Öppet som vanligt och utökat stöd via chatt. Unizons kvinnojourer, tjejjourer och ungdomsjourer arbetar hela sommaren med stöd och skydd för kvinnor, tjejer och barn som utsätts för mäns och killars våld.

Olga Persson, förbundsordförande Unizon

Olga Persson ny förbundsordförande för Unizon

|
Pressmeddelanden

Olga Persson valdes till ny ordförande för Unizon på förbundets kongress den 25:e april. Olga Persson, som varit förbundets generalsekreterare sedan 2010, efterträder Zandra Kanakaris.