väldtäkt

Låt haverikommission utreda porrens skadliga verkningar

Porr är inte sex. Att porrens människohatande värderingar tillåts stå oemotsagda är oacceptabelt. En haverikommission måste granska hur samhället har kunnat låta detta gå så långt och hur vi nu kan begränsa porrens skadliga verkningar.

Artikel

Dags att arbeta våldsförebyggande

Att tjejer inte kan vistas på konserter, festivaler eller i badhus utan att bli utsatta för män och killar som tafsar på dem, kallar dem för horor och till och med våldtar dem är ett gigantiskt problem men tyvärr ingen nyhet. Begränsa livsutrymmet för förövarna istället för tjejerna och kvinnorna, säger Unizon.

Artikel

"Ett nej är ett nej, men ändå sker det hundra våldtäkter om dagen"

 

Publicerad på Nyheter 24 14 januari 2014.Olga Persson, förbundssekreterare på Sveriges Kvinno- och Tjejjourers Riksförbund, SKR, skriver om Brå:s senaste rapport som visar att det förekommer ett stort mörkerantal när det gäller sexualbrott mot kvinnor. "Sexualbrott är den brottstyp som polisanmäls i lägst utsträckning av alla brott".

 

Artikel

Nio punkter mot de sexuella övergreppen

Publicerad på DN Debatt 5 oktober 2013

Rättsprocessen om gruppvåldtäkten i Tensta visar att samhället och rättsväsendet brister i sin förmåga att hantera sexualbrott. Den låga andelen fällande domar tyder på en ovilja att döma för våldtäkt. Det är hög tid att vidta kraftfulla åtgärder, skriver representanter för Sveriges kvinno- och tjejjourers riksförbund.

Artikel

Skilda metoder att arbeta mot våldtäkt

På Irland finns särskilda våldtäktscentrum för kvinnor och män. I Sverige är det tjejjourerna som får de flesta frågorna om sexuella övergrepp. På årets WAVE-konferens delades erfarenheter av att arbeta mot våldtäkt i Sverige, Storbritannien och Irland. 

Artikel