Kalendarium

Här listas Unizons och medlemsjourers aktiviteter.

nov
24

Att rapportera om våld och sexuella övergrepp - seminarium om språkets makt riktat till dig som journalist

Unizon
|
24 november 2017
Stockholm

Under hashtaggen #metoo har tusentals kvinnor berättat om de sexuella övergrepp och trakasserier män och killar utsatt dem för genom livet. Varje dag utövar män våld, ofta sexuellt, som sedan beskrivs i nyhetsartiklar, notiser och rubriker. Den 24:e november anordnar Unizon seminarium där du som journalist får möjlighet att reflektera över och fördjupa din kunskap om språkets betydelse och makt, samt verktyg för att rapportera om våld på ett rättvisande sätt, utan att tumma varken på pressetiska regler eller objektiviteten.

nov
28

Malmö kvinnojour och Unizon anordnar fotouställning och samtal i Riksdagen

Malmö kvinnojour
Unizon
|
28 november 2017
Stockholm

I samband med FN:s internationella dag mot våld mot kvinnor ställer Malmö kvinnojour ut fotoutställningen ”Jag bara ramlade” i Riksdagen. Bilderna visar konsekvenserna av mäns våld mot kvinnor. Jämställdhetsminister Åsa Regnér invigningstalar tillsammans med representanter för Malmö Kvinnojour och Unizon.

nov
30

Risedagen 2017

Rise
|
30 november 2017
Stockholm

Rise anordnar heldag om att förebygga och förhindra sexuella övergrepp på barn

dec
04

En vecka fri från våld

4 december 2017

Unizons jourer arbetar varje dag med att förebygga mäns och killars våld. Vecka 49 arrangerar Unizon tillsammans med MÄN, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, Sveriges kommuner och landsting, SKL och Länsstyrelserna En vecka fri från våld. Unizon och jourerna uppmärksammar En vecka fri från våld på event runt om i landet. Här finns alla event samlade.

dec
04

Unizonjourers event En vecka fri från våld

4 december 2017

Unizons jourer arbetar varje dag med att förebygga mäns och killars våld. Vecka 49 uppmärksammar Unizon och jourerna En vecka fri från våld på event runt om i landet. Här finns alla event samlade.

dec
05

Så skyddar vi barn och unga från nätporr

5 december 2017
Stockholm

I spåren av #metoo-rörelsen bjuder Sveriges Kvinnolobby och Unizon in till ett samtal om pornografins påverkan på barn och unga, sexuellt våld och övergrepp. Dessutom presenterar vi nya metoder för ökad frihet från porr på nätet.